Lokaal voedsel

lokaal voedsel

Wil je duurzamer wonen, dan is het niet eens zo’n gek idee om te beginnen met wat je eet! We eten namelijk elke dag, en vaak weten we niet wat er eigenlijk op ons bord ligt: Waar komt het vandaan?  Hoeveel fossiele brandstoffen zijner aan te pas gekomen om het product bij ons thuis te krijgen? .

Door lokaal voedsel te eten, eet je vers, gezond en lekker. Tevens is er minder vervoer nodig. Het is beter voor het milieu en voor de lokale economie.

Daarom  is Voordorp Op Eigen Kracht met diverse initiatieven bezig geweest om vers voedsel dichter bij te brengen.

  • Voordorpers kunnen bij tuinderij ’n Groene Kans biologische groente en fruit bestellen en elke vrijdagavond in de wijk ophalen.

IMG_4162 gesneden

Hoe werkt het Biologische groente-afhaalpunt Voordorp? Lees verder>>> 

  • Boeren, tuinders en leveranciers van streekproducten op fietsafstand van de wijk hebben wij in kaart gebracht. Klik hier om te weten waar je op fietsafstand van Voordorp (Utrecht Noordoost) lokale verse producten kunt kopen.

 

de hooierij

20 juni 2013 096 bijgesneden

Buurtmoestuin De Voortuin is een gezamenlijke tuin midden in de wijk waar de bewoners van Voordorp fruit, groenten en kruiden verbouwen en oogsten. De Voortuin is een initiatief van Voordorp op Eigen Kracht i.s.m. tuinenpark Ons Buiten. Lees meer over de Voortuin of kijk op de website: devoortuininvoordorp.nl

  • We zijn op weg om van onze wijk een “eetbare wijk” maken. In samenwerking met de gemeente worden veel (klein)fruitbomen in de wijk geplant. Dat is ook nog eens goed voor de vogels en de natuur.

 

tuin in de stad

Heb je ook ideeën over wat Voordorpers nog kunnen doen om duurzamer te eten, laat het ons weten: ttvoordorp@gmail.com.