Mobiel VTO: vervoermiddelen delen

Mobiel VTO (Veemarkt- Voordorp-Tuindorp-Oologo met Veemarktst) 

Mobiel VTO verbindt bewoners uit de wijken Veemarkt, Voordorp, Tuindorp en Tuindorp-Oost die elkaars vervoermiddelen willen gebruiken. Hierbij gaat het vooral om het delen van auto’s, maar ook om bakfietsen, aanhangwagens en elektrische fietsen en dergelijke.

 

Huur ook onze elektrische bakfiets!

Via de website van de organisatie MyWheels organiseren we dat heel praktisch en gemakkelijk, reserveren kost maar een paar muisklikken. Bovendien is het veilig en betrouwbaar, want bij eventuele schade is er een goede collectieve verzekering.

Omdat we een ‘community’ vormen binnen MyWheels, is er minder anonimiteit. We kennen elkaar niet alleen van de foto, maar ook live. Dat maakt het delen nog gemakkelijker en prettiger! En er zijn een aantal voordelen in de community:

 • Er is geen € 250 borg nodig.
 • Er is de gelegenheid om ook andere vervoermiddelen dan auto’s met elkaar te delen, zoals bakfietsen, elektrische fietsen, scooters, aanhangwagens en dakkoffers. Voor deze vervoermiddelen rekent MyWheels in het geheel geen boekingskosten.
 • En je wordt uitgenodigd voor gezamenlijke activiteiten van Mobiel VTO.

Hoe gaat het in zijn werk? 

 1. Lees de.Algemene voorwaarden Mobiel VTO.
 2. Je bent akkoord met de spelregels en voorwaarden van Mobiel VTO, en de eenmalige lidmaatschapsbijdrage van € 5,-.
 3. Je meldt je vervolgens aan op de website van MyWheels, en maakt een account aan.
 4. Wil je je auto verhuren, dan kies je de optie ‘ik wil mijn auto verhuren’ op de MyWheels site.
 5. Wil je een auto huren, dan kies je de optie ‘ik wil auto’s huren’. Deze optie volg je tot dat er wordt aangeven dat de borg betaald moet worden. Dat hoef je echter niet te doen. Je wordt namelijk lid van MyWheels Go. Mobiel VTO doet mee met een pilot: huren zonder borg.
 6. Maak € 5,- over voor de eenmalige lidmaatschapskosten naar IBAN NL72 TRIO 2024 7404 64 t.n.v. Stichting Het Groene Dak Utrecht, onder vermelding van: Mobiel VTO en je naam.
 7. Mail de volgende gegevens naar mobielvto@gmail.com:
  • Je naam, adres, postcode en telefoonnummer
  • Het IBAN met tenaamstelling waarvan je hebt overgemaakt
  • Kopie van je rijbewijs, ID-kaart of paspoort

Wij controleren je aanmelding en laten MyWheels weten dat je lid kunt worden van de community Mobiel VTO.

Contact

Mobiel VTO is een initiatief van een groep betrokken bewoners uit de buurten Veemarkt, Voordorp, Tuindorp, en Tuindorp Oost, met ondersteuning van de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken en over ons lezen:

Als je dat op prijs stelt en je telefoonnummer achterlaat, kunnen we je ook bellen. Omdat we vrijwilligers zijn, kan het soms ook even duren voor we reageren, houd daar rekening mee.

Voor praktische zaken aangaande het delen en je account (reserveren, rekeningen, etc.) kun je in de meeste gevallen terecht bij MyWheels zelf.

Vriendelijke groeten van Brigitte Venturi, Han Ellenbroek, Karin de Jonge en Margriet van den Ingh, vrijwilligers bij Mobiel VTO

 

Waarom zouden we onze auto’s delen?

We hebben samen een groot aantal vervoermiddelen dat we met elkaar kunnen delen. De gemiddelde auto wordt namelijk maar één uur per dag gebruikt en staat dus 23 uur stil. Soms pak je de auto, terwijl een bakfiets ook een prima oplossing zou zijn. Of je rijdt met drie auto’s, terwijl alle kinderen van het feestje wel in één grote auto zouden passen. Kortom: het kan slimmer, makkelijker en goedkoper.

Door gebruik te maken van elkaars auto’s, bakfietsen, e-bikes en andere vervoermiddelen worden kosten en ruimte bespaard. De winst is voelbaar in de portemonnee. Voor de verhuurder van een auto kan de besparing oplopen tot wel € 120,- per maand. Voor de huurder is het ook interessanter om via de ‘community’ een auto te huren.

Uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving over autodelen en de invloed daarvan op mobiliteit en CO2 blijkt dat:

 • Autodelers bezitten nu ruim 30 procent minder auto’s dan voordat ze met autodelen begonnen.  De deelauto komt vooral in de plaats van een tweede of derde auto.
 • Autodelers maken nu ongeveer 15 tot 20 procent minder autokilometers dan voordat ze met autodelen begonnen. Dat komt vooral doordat degenen die een auto wegdoen, veel minder rijden.
 • Autodelers stoten door verminderd autobezit en -gebruik per persoon per jaar 230 tot 320 kilo minder CO2 uit. Dat is ongeveer 12 tot 14 procent van de CO2-uitstoot die met autobezit en -gebruik is gemoeid. Ongeveer de helft van de reductie komt door minder autogebruik, de andere helft door lager autobezit.

Berichten van VOEK over Mobiel VTO:

-Feestelijke ingebruikname bakfiets Mobiel VTO

Mobiel VTO viert de elektrische bakfiets

Eerste Meetup Mobiel VTO op 29 oktober; sept 2015;

informatieavond 13 mei

doe mee aan Mobiel VTO, april 2015

Mobiel VTO gaat van start; dec 2014

Buurtmobiliteit in de wijk: hoe werkt het precies? sept 2014

Buurtmobiliteit; kom meedenken ; sept 2015

Buurtmobiliteit: voldoende belangstelling voor een deelsysteem ; juli 2014

Buurtmobiliteit: deel je auto, bakfiets of aanhangwagen, mei 2014

Project Buurtmobiliteit; april 2014